Waarom?

Waarom naar een trimsalon?

Voor bijna iedere hond is een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Zelfs voor kruisingen en kortharige honden geldt dat, want ook zij kunnen verschrikkelijk verharen. Maar wat houdt trimmen nu eigenlijk echt in? Afhankelijk van de vacht van de hond, houdt trimmen in: scheren, knippen, uitdunnen, uitwollen, plukken, strippen, wassen, kammen en/of borstelen.

Plukken

Plukken is het verwijderen van de bovenste dode haarlaag, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. Trimmers verwijderen deze haren met de hand en/of trimmes. Bouviers, Schnauzers, de meeste Terrierrassen en alle overige ruwharige honden zijn plukhonden. Spaniels, Setters en ook Retrievers hebben een plukvacht worden verder uitgedund en gemodelleerd met een speciale schaar.

Scheren / knippen

Poedels en honden met hetzelfde vachttype worden geschoren en/of geknipt in elk gewenst model. In de winter kunt u ook uw hond laten trimmen, eventueel kan dan de vacht wat langer worden gehouden. Bedenk daarbij dat honden meer last van vocht dan van kou hebben en lang haar blijft lang nat.

Door de vacht van uw hond op het juiste moment te laten trimmen, voorkomt u een hoop narigheid, waaronder huidklachten, zoals jeuk of vervilten van de vacht met vaak een dierenartsbezoek tot gevolg.